Liike Nytin tiekartta eteni jo alkuvuodesta yrittäjyyden osalta. Vaikuttajat äänestivät kahdeksasta toimenpiteestä kaksi jatkoon. Seuraavaksi asiantuntijat lähtevät jalostamaan eniten kannatusta saaneita toimenpiteitä, jotka koskevat yrittäjien sosiaaliturvaa sekä sitä, että henkilökohtaisen konkurssin jälkeen yrittäjän olisi helpompi päästä uuteen alkuun. Lue lisää.

Näin vaalien alla monet kertovat kuuntelevansa yrittäjiä, mikä on tietenkin upeaa ja toivottavaa, sillä yritystoiminta pyörittää tätä yhteiskuntaa ja sitä meidän täytyy tukea kaikin mahdollisin keinoin. Eilen julkaistiin uusi Pk-yritysbarometri, jonka mukaan yitykset hakevat menestystä ja kilpailuetua useasta lähteestä. 74 prosenttia yrityksistä on investoinut esimerkiksi tietotekniikkaan, ohjelmistoihin tai koneisiin ja laitteisiin viimeisen 12 kuukauden aikana. 56 prosenttia yrityksistä on kouluttanut henkilöstöään. Positiivista on myös se, että lähes viidennes pk-yrityksistä on ottanut käyttöön uusia liiketoimintamalleja ja reilu neljännes uutta teknologiaa.

Kuvassa Suomen Yrittäjien puheenjohtaja, yrittäjä Jyrki Mäkynen. Kuva: Suomen Yrittäjät

Suomen Yrittäjät on julkistanut Kasva Suomi -tavoiteohjelman tulevalle hallituskaudelle. Se tiivistyy yhdeksän kohdan listaan keinoista, joita se tarjoaa hallitukselle seuraavalle vaalikaudelle.

Allekirjoitan kaikki kohdat! Suomi tarvitsee:

1. Kannustavan verojärjestelmän

2. Rohkeita rakenneuudistuksia

3. Tukea yrittäjien hyvinvointiin

4. Vähemmän yrityssääntelyä

5. Enemmän kansainvälisyyttä

6. Osaavaa työvoimaa

7. Yrittäjälle uuden mahdollisuuden

8. Ilmastonmuutoksen torjumista

9. Enemmän maahanmuuttajayrittäjyyttä

#yrittäjyys #maahanmuuttajayrittajyys #sosiaaliturva #konkurssi #verojarjestelma #rakenneuudistus #ilmastonmuutos