Alkuun pienenä kevennyksenä kampanjapäällikköni Päivin kertoma tarina baarireissulta: Eräs kaljaveikko kysyi seurueessamme olleelta hieman vanhemmalta rouvalta, että otetaanko shotit. Rouva R ajoi nuoren miehen pois ja totesi hänelle, että meillä on nyt muuta juteltavaa. Sanoin R:lle, että voihan sitä silti olla imarreltu, jos nuori mies tulee tarjoamaan shotteja, johon R: “Ai, sanoiko se shotteja? Mä luulin, että se haluaa jutella sotesta. Viikon ykköspuheenaihe on tosiaankin ollut sote. Liike Nyt on luonut yhteistyössä eri alojen asiantuntijoiden kanssa oman sote-uudistusmallin. Hallituksen nykyesitystä vastustava kansanedustaja Maria Lohela siirtyi eilen Liike Nytin riveihin ja sai virtuaalikukkakimpun Helsingin pormestari Jan Vapaavuorelta. Myös hallituspuolue Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki on sanonut äänestävänsä nykyistä sote-esitystä vastaan ja perääkin Suomeen sote-vaaleja.

Kuntalehti uutisoi, miten Liike Nyt toteuttaisi sote-uudistuksen kaksivaiheisena: https://kuntalehti.fi/uutiset/sote/liike-nyt-toteuttaisi-sote-uudistuksen-kaksivaiheisena-terveyskeskukset-ja-sairaanhoitopiirit-ensin-yhteen/?ref=rns_fb&fbclid=IwAR09zan3jWoQc9nAxPPJEuKJhpdfi10tOStZF29vKvQ0vbazHtkB3itszys

Mallimme on tosiaankin vaiheittainen ja joustava – ehdotuksen koko tausta-ajatus on, että se ei vaadi suuria tai nopeita mullistuksia, mutta samalla siinä on olemassa selkeä ja hallittavissa oleva kehityssuunta. Sote-uudistusta pitää alusta saakka kehittää niin, että siinä on löydettävissä vastauksia esimerkiksi EU-notifikaatioon tai ja perustuslakiin liittyviin ongelmakohtiin.

#sote #soteuudistus #sosiaalijaterveyspalvelut #hyvinvointi #yhdenvertaisuus