Millainen kesä meille oikein on tulossa?

Sitä varmasti miettii moni, ja aivan erityisesti yrittäjät. Miten varautua seuraaviin kuukausiin tai edes seuraavaan viikkoon, kun ei hallituksen exit-strategiasta tunnu kukaan saavan mitään tolkkua. Ei ole päivämääriä tai mitään alustavia ohjeistuksia siitä, miten rajoituksia voitaisiin alkaa purkamaan. Kaikki pohjautuu vain koronaviruksen ilmaantuvuuslukuun ja senhän tiedämme, että arviot siitä voi olla ihan mitä vain. Se riippuu tasan tarkkaan siitä, keneltä sitä kysyy.

Uudet ravintolarajoitukset olivat viimeinen niitti ja ne vain pahentavat useiden yrittäjien ja yrityksien tilaa entuudestaan. Jos yrityksiä johtaisi vastaavalla tavalla, ne yritykset olisivat kaatuneet jo ajat sitten ja/tai johtaja olisi vaihdettu. Minulle tuo hallituksen kaltainen johtamis- tai ajattelumalli on hyvin vierasta, katsellaan ja ajelehditaan ilman minkäänlaista selkeää suuntaa siitä, mitä pitäisi tehdä.

Yritysmaailmassa tarkkoja ennusteita täytyy tehdä ja päivämääriä ja lukuja antaa, vaikka monesti sielläkin mennään vain sen hetkisen parhaan arvion ja tiedon mukaan. Sitten muutetaan kurssia ja suuntaa, jos ei homma toimi. Ennen kaikkea, reagoidaan nopeasti.

Hallitukselle tuo nopea reagointi, strategian muuttaminen tai edes järkevän sellaisen luominen tuntuu olevan tällä hetkellä lähes tähtitiedettä. Ei tämän homman näin pitäisi mennä. Tulisi kuunnella viisaampia, ottaa opiksi virheistä ja korjata kurssia todella nopeasti. Sen vaikeampaa sen ei pitäisi olla.